O nama

Četvrta smo generacija koja se bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Obiteljsku tradiciju obogatili smo svojim usmjerenjima i željama, pa smo od „vinarenja“ za sebe, ubrzo prešli na profesionalnu proizvodnju. Nastavili smo tradiciju uzgoja međunarodno priznatih sorti kojima odgovara naše zagorsko tlo, smanjili smo prinos i počeli koristiti modernu tehnologiju. Prepoznavši potencijal za proizvodnju vrhunskih vina, započeli smo sadnju mladih vinograda.

U Strmcu Stubičkom na lokaciji Rebar zasadili smo prve mlade vinograde i sagradili vinski podrum - klet te započeli proizvodnju vina prema najvišim poznatim standardima profesionalnog vinarstva, uvijek u skladu s tradicijom i običajima zagorskog kraja . Svake se godine trudimo povećati kvalitetu vina, uvažavajući sve karakteristike godišta . U enološkom poslu pomaže nam konzultant tvrtke Eno expert.

Novi vinogradi zasađeni su i na lokaciji Krč u Strmcu Stubičkom, ondje su pet godina stari vinogradi rajnskog rizlinga i graševine, te traminca. Ti nam zasadi omogućavaju godišnju proizvodnju od oko 20000 butelja, prije svega vrhunskih i kvalitetnih vina s geografskim podrijetlom.

Dodatni poticaj za razvoj i rast vinarije bili su i izvrsni rezultati na lokalnim i regionalnim ocjenjivanjima vina u Hrvatskoj.


NAGRADE

Već od prvih izlazaka na lokalne smotre (Stubica,  Bedekovčina) i šire (Kutjevo, Slovenija) vina Sokač dobivaju značajna priznanja. Tijekom zadnjih pet godina osvojili smo oko sto plaketa i medalja. Posebno su nam drage i važne kutjevačke zlatne medalje 2015, srebro iz Maribora 2015, medalje i priznanja iz Bizeljskog i Gornje Radgone te višestruke zlatne diplome iz Sv. Ivana Zeline.  Važna je i draga nam diploma za Rajnski rizling 2016 - šampion bijelih vina na ocjenjivanju vina „Dionizijada“ u sklopa sajma GAST Split 2018.

Trenutačno u podrumu, po ocjenama Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo, ima pet vrhunskih vina: Rajnski rizling i Graševinu iz 2015, Sauvignon, Muškat žuti te Graševinu kasne berbe iz 2016. godine. Od bijelih sorti u asortimanu kuće tu je još Traminac, a od crvenih vina Cabernet sauvignon i Zweigelt,

Dugogodišnji smo član vinskih udruga Trilikum iz Zaprešića i Peharček iz Stubice.

Uz vinski svijet imamo i obiteljsku tvrtku za proizvodnju opreme za automatizaciju procesa, opremu za kontroliranu fermentaciju te ostalu opremu za automatizaciju podruma. Dodatni obiteljski posao i hobi jest pčelarenje o kojemu najviše brigu vodi sin Ivan.

 

Osnovni podaci:

Naziv: IVAN  SOKAČ
Sjedište: 
Strmec 182
OIB: 
50236739833
Mjesto upisa u trgovački sud i broj upisa:
Obrt  je upisan u  registar ureda  za  gospodarstvo- ispostava  Donja Stubica
Klasa  :Up/I-311-02/96-02/79
UR.br.2140,01/1-96-2
IBAN i naziv poslovne banke: 
HR06023600001101359212
Br. Tel:  
+385 49 283400
Br. Mob: +385 98 303 903
E-mail: sokac@sokac-vina.com.hr
Web: www.sokac-vina.com.hr